Zondagochtend wandeling, genieten!

Vanmorgen was de zon zo aantrekkelijk dat ik begonnen ben met een wandeling. En het leuke was dat ik ontdekte dat we op loopafstand van een bos wonen. Niet super groot maar wel lekker om door heen te wandelen. Dus mijn dag was al helemaal geslaagd.

Na het wandelen lekker een kopje thee gedronken en toen kreeg ik zin in iets lekkers. En omdat ik let op wat ik in mijn lichaam stop en het ook leuk vind om dingen zelf te maken (neem er alleen niet voldoende tijd voor), wilde ik banaan-ei muffins maken.

Gelukkig had ik nog stukken banaan in de vriezer liggen, eitjes heb ik ook altijd op voorraad dus geen probleem.

Recept ei banaan muffins met cacao

De banaan heb ik ontdooit in de pan en de eitjes heb ik met de staafmixer goed luchtig gemixt. Bij elkaar, nog even goed mixen en in de vorm. Toen bedacht ik me dat het misschien wel lekker zou zijn om cacao bij het mengsel te doen. Dus door de helft van de bakjes ben in toen nog cacao gaan mengen. Het was makkelijker geweest als ik dit eerder had bedacht.

En ik kan je zeggen dat deze banaan-ei muffins erg lekker zijn. De cacao proefde ik niet erg maar misschien de volgende keer iets meer erdoor mengen.

Ik bak deze muffins op 180 graden voor 20 minuten.

Bak ze en wandel ze want dat kan ik ook echt aanraden. Als je wandelt doe je veel goeds voor je lichaam op een hele laagdrempelige en eenvoudige manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 17 =