Level 10, week 6

Hoe gaat het nu met mijn level 10? Het gaat eigenlijk zijn gangetje. Ik heb mijn weg gevonden in wat ik wel en niet moet/wil doen en doe dat ook. Natuurlijk heb ik mijn uitdagingen maar dat hoort erbij, that’s life!

Waar het tijdens zo challenge om gaat is dat je nieuw gedrag aanleert. En dat doe ik. Mijn ochtend ritueel is nu heel fijn, helpt me echt om mijn dag goed te starten. Ik weet dat ik iedere dag wandelen, zeker 30 minuten.  Ik eet goed en in balans.

Vooral dat eten is nog wel een dingetje voor me. Ik ben getrouwd met een kok, die echt heerlijk kan koken. En ik heb eten en overgewicht ook lang gebruikt als vlucht, als manier om overeind te blijven. Veel mensen gebruiken eten op deze manier. Met je extra laagje vet heb je letterlijk bescherming tegen de dingen die niet fijn voor je zijn. Je schermt jezelf af. Als je dan gaat veranderen en dus slanker wordt kan het best ook spannend zijn, ben je er klaar voor om jezelf te laten zien? Mag je de aandacht op een positieve manier trekken? Welke oude pijn komt er onder de vetlaag tevoorschijn? Wat heb je weg gegeten?

Als je hier niet bewust van bent kan afslanken een hele moeilijke weg voor je zijn. Maar als je deze dingen aanpakt lukt het je, daar ben ik van overtuigd. Ik ben deze dingen in mezelf aan het aankijken en werk aan mezelf. Ik wil me niet meer onzichtbaar maken want ik weet dat ik mag gaan shinen, stralen om wie ik ben en wat ik jou te bieden heb.

Stap voor stap wordt ik de Karin die ik echt wil zijn, hier kies ik iedere dag weer bewust voor. En nee dit is niet altijd makkelijk en fijn, verre van zelfs. Dit doet pijn en roept onzekerheid en twijfel op maar toch ga ik door, waarom? Ik wil niet terug naar hoe ik was, onzeker, ongelukkig, luisteren naar wat ik dacht dat een ander van me wilde zien. Ik wil mezelf zijn, helemaal. En zo jou kunnen helpen zoals ik ook geholpen ben. Ik ben er voor jou als jij er klaar voor bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × drie =