Level 10, week 4

Hoe gaat het nu met mijn level 10? Natuurlijk niet zoals ik bedacht had. Want je bedenkt nooit hoe het echt zal verlopen. Het leven heeft up’s en down’s hierdoor kun je ook genieten van de dingen die goed gaan. Stel je maar eens voor dat alles altijd goed zou verlopen, zie je het voor je? Dat is ook maar saai en dan geniet je er ook niet meer van. Je kunt er juist van genieten omdat je ooit een dip hebt, omdat het soms even tegen zit.

Systeem overhoop

Maar terug naar mij, het gaat dus duidelijk niet zoals ik gewenst heb. In januari ben ik ziek geweest en in combinatie met het coachingstraject wat ik doorlopen heb is mijn hele systeem even overhoop gehaald. En dat is niet erg maar wel een uitdaging. In het verleden heb ik last gehad van 2 chronische ziektes, waar ik de laatste jaren helemaal geen last meer van heb gehad. En die twee hebben zich in januari en februari even goed gemeld.

Gelukkig weet ik heel goed wat ik dan te doen heb en hoe ik op zo’n moment het beste voor mezelf kan zorgen. Dus stappen teruggezet, rust, goed eten, balans opmaken en uiteindelijk heb ik de ondersteuning van mijn homeopaat opgezocht. Dankzij deze stappen ben ik nu al weer een heel eind waar ik wil zijn. Waar ik nu nog hinder van ondervind is dat mijn stoelgang niet is wat hij zou moeten zijn. Ik heb weer erg last van verstoppingen en hierdoor minder energie dan ik zou wensen. Dit heeft tijd nodig om weer helemaal normaal te gaan worden, zeker ook omdat ik ondertussen met wat uitdagingen op persoonlijk gebied bezig ben die deze verstopping een mee in stand houden.

Verstopping kan meerdere oorzaken hebben

Mijn ervaring is nl dat verstopping vaak meerdere oorzaken heeft. Bijvoorbeeld te weinig water, te weinig vezels, gebrek aan beweging en spanning in het buikgebied. Natuurlijk moet je altijd even uitsluiten of je verstopping geen medische oorzaak heeft maar in mijn geval weet ik heel goed wat er speelt en kan ik mijn lichaam hierin goed ondersteunen en de rust geven die het nodig heeft.

Ons lichaam heeft een zelfgenezend vermogen wat soms even een duwtje nodig heeft om weer goed te werken. Hiervoor gebruik ik dan bijvoorbeeld mijn homeopaat of iemand anders die op dat moment het beste bij me past en het meeste voor me kan doen. Zorgen voor jezelf is gewoon heel belangrijk.

Mijn weegmoment is op maandagochtend en aangezien ik dit op zondagavond heb geschreven wist ik nog niet dat ik me helemaal niet zo’n zorgen had hoeven maken. Ik ben gewoon trots op mijn resultaat van afgelopen week. Gewicht 0,1 kg omhoog, vetpercentage 0,7 omlaag en spieren 0,6 kg omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 5 =