Waarom mediteer ik?

Misschien hoor je het wel vaker in je omgeving, meditatie. Wat is het en waarom doen mensen het? En is het iets voor jou, vraag jij je misschien ook wel af. En hoe begin je met meditatie, wat heb je er voor nodig?

De reden dat ik bijna iedere dag ruimte maak voor meditatie is dat het me een rustige start van de dag geeft. Even een moment niets moeten, alleen maar zitten en ademen. Mijn drukke hoofd de ruimte geven om zo lekker met mijn dag te starten. Ik merk dat deze start ervoor zorgt dat ik de hele verdere dag veel meer in balans blijf en mijn rust kan bewaren. Waar ik voorheen nogal gevoelig voor stress en onrust was, is dit de afgelopen jaren steeds minder geworden. Ik besef vooral hoeveel invloed ik zelf heb op mijn stressniveau. Door bijna dagelijks te mediteren zorg ik hierin goed voor mezelf en behoud ik mijn balans.

Inmiddels mediteer ik al weer jaren en vind ik het altijd fijn om te doen, maar dat was in het begin wel anders. Toen was het soms een echte gevecht om te blijven zitten en mijn hoofd tot rust te krijgen. Soms mediteerde ik daardoor weken niet om het dan toch maar weer te proberen. Meditatie bleef me trekken, ik voelde gewoon dat dit goed voor me was.

Doordat ik het ben blijven proberen heb ik nu mijn manier van meditatie gevonden, ik geloof nl niet dat er 1 manier van meditatie is. En ook geloof ik dat je behoefte aan meditatie veranderd en welke manier je het fijnste vind.
Op dit moment (al weer ruim een jaar) vind ik het fijn om alleen met een timer te mediteren, tussen de 10 en 20 minuten.

Ik heb geen aparte ruimte maar zorg wel dat ik niet gestoord zal worden. Zittend op de bank of op een kussen op de grond pak ik dan mijn moment, het liefste in de ochtend.
En omdat ik zo blij wordt van meditatie wil ik dit heel graag met je delen. Dat delen doe ik op 2 manieren, via mijn geleide meditatie kanaal en middels een kennismaking met meditatie.

Tijdens de kennismaking met meditatie komen we met een klein groepje (max 6 personen) bij elkaar in mijn praktijk in Helmond. En daar laat ik je kennismaken met meditatie.
2 bijeenkomsten op maandag 18/2 en 25/2 voor €25.

Aanmelden via het contactformulier of bel 0653271857

Start je dag met meditatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 7 =