Meer ontspanning in 5 minuten per dag!

Gepost door Karin van Ulft op 28-03-2019

Heb jij last van stress?

Weet je bij het opstaan al niet meer hoe je de dag door moet komen?

Slaap je slecht door stress op het werk of thuis?

Allemaal vragen waar ik in het verleden zelf een antwoord op heb gevonden in Meditatie. En het is zo eenvoudig om te doen. Je hebt er niets voor nodig, alleen wat tijd en geduld. 

Meditatie heeft mijn liefde voor mezelf gebracht, geduld, compassie, zelfzorg, flexibiliteit en nog heel veel meer. Door dagelijks minimaal 5 minuten de tijd voor mezelf te nemen ervaar ik veel meer rust in mijn leven. En daar ben ik heel dankbaar voor, want ik was (en ben dat soms nog wel) een enorme stresskip die heel veel last had van schommelende emoties en prikkels. Het leven vond ik vaak echt een worsteling, en meestal stond ik in een overlevingsstand.

Dit deel ik allemaal niet om medelijden te krijgen maar om te laten zien waar ik vandaan kom en dat ik je snap. Ik snap dat het leven een worsteling voor je is en vaak helemaal niet fijn is. Maar ik weet dus uit eigen ervaring ook dat dit te veranderen is. En dat begint met 5 minuten per dag!

Hoe makkelijke wil je het hebben. 5 minuten per dag zitten en ademen. En dan kom je van alles tegen aan emoties en gedachten. Door er van een afstand naar te leren kijken zul je merken dat de emoties en gedachten niet meer met je aan de haal gaan, jij hebt de keuze om je niet te laten meenemen. Hierdoor ga je meer rust en liefde ervaren en merken dat het maar een emotie is, jij bent dit niet, en het gaat voorbij, het is een moment opname.

Denk je, ja makkelijk gezegd, laat me dan zien hoe dat moet! Dat kan, ik heb een online programma gemaakt om je te helpen met deze eerste periode, leren mediteren. Lees er hier meer over.

En mocht je een andere vraag hebben of een keer met mijn hierover van gedachten willen wisselen dan kan dat natuurlijk ook tijdens een coachingafspraak online of live in mijn praktijk in Helmond. Neem dan hier contact met me op.

Mijn dagelijkes meditatie ritueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − zestien =