Geef ruimte aan je innerlijke pijn

Dankzij mijn depressie heb ik ervaren dat ik sterker ben dan de innerlijke pijn die ik destijds voelde. In eerste instantie was dit niet zo en was ik alleen maar bezig met overleven, de dag doorkomen. Later leerde ik dat ik dit kan dragen en hoe ik de innerlijke pijn kan verzachten, beter draagbaar kan maken.

Vooral meditatie heeft op dat gebied veel voor me betekend. Door te mediteren geef ik ruimte aan wat er is maar hoef ik me niet meer met de negatieve gedachtespiraal, die er bij hoort, naar beneden te laten halen.

Het is zo’n openbaring en bevrijding geweest om dit te ervaren, om te ontdekken hoe ik met deze pijn kan omgaan. Door hierin te veranderen ben ik van overleven naar leven kunnen gaan. En dat leven doe ik met veel plezier en geluk.

Ik wil je met dit artikel een eenvoudig methode aanreiken om zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met je innerlijke pijn.

Meditatie is makkelijk te doen, je hebt er niets voor nodig en als je dit vaker herhaalt zul je merken hoeveel ruimte en rust het je zal gaan geven.

Ga iedere dag even (5 minuten kan al heel veel veranderen) zitten met je ogen dicht. Adem 3 keer diep in en uit om tot rust te komen en adem dan weer op een natuurlijke, bij jou passende manier verder. Maak contact met je lichaam door te gaan voelen waar jouw innerlijke pijn zit. Kijk naar deze innerlijke pijn en stuur er vervolgens ruimte en liefde naar toe. Laat je niet door je hoofd meenemen in een gedachtenspiraal maar blijf met je aandacht bij je ademhaling en je innerlijke pijn. Voel dat de innerlijke pijn mag veranderen, zachter en kleiner mag worden. En als je voelt dat het voldoende is adem je weer even dieper in en uit en open je je ogen.

Dit is iets wat je mag leren, de eerste keer voel je misschien helemaal niets en snap je niet waar ik het over heb, maar als je dit jezelf vaker gunt zul je gaan ervaren dat je de pijn kunt veranderen.

Heb je moeite met meditatie of contact maken met je innerlijke pijn? Luister dan naar mijn geleide meditatie 

Geniet, adem en leef!

 

Heb jij na aanleiding van dit artikel behoefte aan contact, of wil je meer weten over meditatie neem dan contact met me op.

Last hebben van innerlijke pijn
Vol vreugde in het leven staan dankzij meditatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vijftien =