April Meditatie Challenge, voorbereidingen

Wat is nu een meditatie challenge, denk je misschien bij het lezen van deze titel. Want het lijkt een vreemde combinatie om iets al meditatie te combineren met een challenge.

Challenge

Ik zie een challenge als een mogelijkheid om op een makkelijke manier iets nieuws aan te leren of uit te proberen voor een langere tijd. Tijdens de challenge daag ik je uit om iets nieuws te doen en dit voor 30 dagen vol te houden. Vaak ben je geneigd om iets nieuws te snel op te geven en geef je jou nieuwe gedrag geen echte kans om. Je gaat het dan niet aan en voelt niet wat je nieuw gedrag je kan gaan opleveren. Dit heeft ook alles te maken met hoe snel onze maatschappij nu is. Actie-reactie. We verwachten meteen verbetering als we iets doen. Maar zo werkt het niet, als je jou gedrag of gewoonte wil veranderen of aanpakken heeft dit tijd nodig. Tijd om te voelen wat dit voor je zal gaan doen en om te voelen waar jou pijnpunten of uitdagingen zitten.

Verandering

Want geloof me pijnpunten en uitdagingen zul je tegengaan komen. Dit hoort bij verandering. Je stapt met je nieuwe gedrag uit je comfortzone en dat is vaak heel spannend. Even een stapje erbuiten en je mind wil je terug naar je veilig cocon halen. Dit is een oer instinct, heel oud gedrag wat er vroeger voor zorgde dat je als mens kon overleven. Nu is dat niet meer nodig en houd je comfortzone je juist gevangen in je oude gedrag wat je waarschijnlijk niet meer dient. Ben jij toe om nieuw gedrag te gaan vertonen besluit dan dat je jou nieuwe gedrag minimaal 30 dagen volhoud om te voelen wat dit voor je doet en of je er blij mee bent. Ga daarna bij sturen.

April meditatie challenge

Maar nu terug naar mijn april meditatie challenge, waarom juist dit? Meditatie geeft mij iedere morgen een moment van rust voor ik met de dag begin. Vaak begint je hoofd met ratelen vanaf het moment dat je wakker bent tot je weer gaat slapen, en soms blijft je hoofd ratelen tijdens je slaap en slaap je daardoor erg onrustig en wordt je vaak wakker. Meditatie kan je hierbij gaan helpen. Een moment van stilte en rust in de dag.

Aanmelden

Omdat gaan beginnen met meditatie best spannend en uitdagend kan zijn deze challenge om je op weg te helpen. Deze challenge vind online plaats. Doormiddel van een geheime facebook groep kun je jou ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers, je krijgt online begeleiding doormiddel van berichten, filmpje, voiceberichten, je kun je vragen en ervaringen met mij delen en je ontvangt een maandschema om bij te houden of je mediteert en wat je ervaring hierbij is. Dit alles betaal je eenmalig €20,-. Lijkt het jou leuk om mee te doen, meld je dan voor 1 april (nee dit is geen grapje) aan en ik zorg dat je toegang krijgt tot alle informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =