Zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Heb jij wel eens gehoord van het zelfgenezend vermogen van je lichaam en vertrouw je erop? Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam is een geweldig mooie manier van ons lichaam om als je bijvoorbeeld een wondje hebt opgelopen je lichaam dit zelf kan herstellen. Ga maar eens bij jezelf na, als je een schaafwond hebt ben je niet bang of dat dit wel goed zal komen. Je doet er misschien een pleister op maar verder vertrouw je erop dat je lichaam dit zelf zal gaan herstellen, toch?

In de 10 jaar dat ik zelf bezig ben te vertrouwen op het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam heb ik ontdekt dat er veel meer mogelijk is dan er over het algemeen gedacht wordt. Met een depressie, 2 chronische ziektes, een bijna burn-out en nog veel meer fysiek en mentaal ongemak weet ik waarover ik het heb. Gelukkig kon ik niet accepteren dat vooral mijn laatste chronische ziekte de rest van mijn leven zou gaan bepalen.

Ik heb letterlijk van mijn MLD-arts gehoord, je hebt het en je mag het houden en daar kon ik het mee doen. Veel medicatie en steeds zieker worden. Het vertrouwen in mijn lichaam was compleet weg. Via het pad van alternatieve geneeswijze ben ik zo ver gekomen dat ik mijn medicatie (nu al weer 6 of 7 jaar geleden) kon gaan afbouwen en deze heb ik tot op de dag van vandaag niet meer nodig gehad.

Maar toen was ik er nog niet, ik was namelijk het vertrouwen in mijn lichaam helemaal kwijt en dat mocht ik stap voor stap weer gaan opbouwen. Door te gaan ervaren dat mijn lichaam signalen geeft als er iets niet goed is. Door te leren wat IK dan nodig heb om goed voor mezelf te zorgen. Door te kijken naar mijn echt ik, en haar lief te hebben en omarmen. 

En tot op de dag van vandaag is dat nog een leerproces, want iets wat je jaren op een bepaalde manier gedaan hebt is niet zomaar weg. Dat heeft tijd, geduld en veel experimenteren nodig. Zo ook nu weer. Na een periode van stress (die ik heb gehad, als je me volgt op social media weet je er vanaf) is het risico op symptomen van mijn ziekte weer behoorlijk aanwezig. En had ik dus nu ook weer klachten en meteen is er toch eerst nog heel kort even de twijfel, wat heb ik gemist, kan ik dit zelf wel. Maar gelukkig is er steeds sneller het vertrouwen, dit kan ik zelf en ik ondersteun dit proces met de dingen waarvan ik weet dat ze mij helpen.

En sinds vandaag zie ik het resultaat, de symptomen zijn langzaam aan het verdwijnen en hebben uiteindelijk helemaal niet voor zo veel klachten gezorgd. Dus heel blijf en trots op mijn geweldige lichaam wat zichzelf goed kan genezen mits ik zorg voor de goede ingredienten in de vorm van voeding, rust, me-time enz.

Wat ik je met heel dit verhaal wil duidelijk maken is het volgende, leer weer vertrouwen in je lichaam op te bouwen, ben mild voor jezelf als het even minder gaat, geef jezelf de ruimte om te groeien en experimenteren en geloof niet alles wat anderen zeggen.

Als ik dat geloofd had zat ik nu nog in de WAO aan de zware medicatie voor mijn depressie en 2 chronische ziekte, heb ik geen eigen bedrijf, een mooie relatie en goede gezondheid gehad, dan was ik niet de Karin geweest die ik tegenwoordig ben. En dat zou heel erg jammer zijn.

Dus gun jezelf een mooier leven dan je nu misschien kunt geloven. Ga onderzoeken wat jouw verder helpt. Ga mediteren. Ben mild voor jezelf en geniet!

Foto gemaakt door https://www.defotomeneer.nl/
Begin 20, depressief, moe en ziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 6 =