Wat een maand en wat een ontdekkingen tot nu toe!

Gepost door Karin van Ulft op 21-09-2018

De titel zegt het al, deze maand heeft me verrast. Waar ik september vol goede moed begon om er een energieke maand van te maken heb ik nu halverwege de maand een stapje terug mogen zetten.

25 september is het nationale vitaliteitsdag en wat komt deze dag mij als geroepen. Wat heeft het mij goed geholpen om stil te staan bij mijn vitaliteit. Ik dacht dat ik zo goed bezig was. Mij krijgen ze niet meer klein. Maar ik voelde ook dat er iets niet klopte. Ik bleeft vage klachten van mijn bijholtes houden en me moe voelen. En zeker bij aanhoudende klachten gaan bij mij de alarmbellen rinkelen, steeds harder. Wat is er aan de hand? Wat pak ik niet op? Waar loop ik mezelf voorbij?

Vaak komt er op zo’n moment iemand in mijn gedachten voorbij die me verder kan helpen en mijn acupuncturist kwam al weet een tijdje voorbij in mijn gedachte, maar heel dom negeerde ik dit signaal. Terwijl ik zo goed weet hoe belangrijk het voor mij is om hier naar te luisteren.
Nu twee behandelingen verder heb ik ontdekt hoe ik mezelf voorbij ben gelopen, ik heb een hele tijd op mijn tenen gelopen en kwam niet meer tot rust. Het erge is dat ik mezelf zelfs overprikkeld hield door in mijn rust momenten de prikkels op te zoeken. Denk hierbij aan geluid (podcast), beeldschermen (tv, internet, spelletje op mobiel. Ik stond mezelf, onbewust, niet toe om tot rust te komen en te voelen wat ik nu nodig had.

Na mijn tweede behandeling afgelopen dinsdag merk ik dat mijn energiepeil weer langzaam begint te stijgen en wat mooier is ik geeft iedere dag een klein beetje meer toe aan de rust die ik nodig heb. Overdag heb ik veel minder prikkels om me heen en laat ik mezelf steeds minder verleiden tot het kijken naar schermen.
Hierdoor komt mijn hele systeem tot rust. Vandaag merk ik ook dat het strenge er weer vanaf aan het gaan is, ik ben meer in het moment. Wat heb ik nu nodig? Waar heb ik behoefte aan? Waar wordt ik blij van?
Grappig is dat ik meteen merk dat ik weer creatiever ben, ik heb weer gefröbeld, heb heerlijke tomatensaus met tomaten uit eigen tuin gemaakt, ben weer aan het creëren en deel veel meer wat me echt bezig houdt ipv het mooie gewenste plaatje.

Kortom ik ben blij en dankbaar voor diegene die 25 september tot nationale vitaliteitsdag hebben uitgeroepen want het heeft mijn weer broodnodige inzichten en helderheid gegeven. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 9 =