Verander moet in ik wil

Ben jij ook zo iemand die veel van zichzelf moet! Altijd druk en het gevoel dat je overspoeld wordt? Verander dan het moeten eens in ik wil en voel hoe dit anders is voor je systeem.

We moeten altijd zo veel, hoor ik om me heen. En heel eerlijk dat is ook lang mijn gedachtegang geweest (en soms nog wel hoor). Maar sinds ik het moeten ben gaan veranderen in ik wil voelt het heel anders. Ik zal je uitleggen hoe ik dat gedaan heb.

 

Als ik moet, dan is het iets wat ik me heb laten opleggen, iets wat me overkomt, iets waar ik geen macht over heb. Op het moment dat ik dit besefte kon ik het gaan veranderen in ik wil. Alles wat ik namelijk vandaag de dag heb is een gevolg van een keuze in het verleden, bewust of onbewust. Dat ik nu tijd en ruimte voor mezelf heb om me te ontwikkelen en mijn praktijk op te bouwen is doordat ik mijn baan heb opgezegd. Maar een gevolg daarvan is ook dat we met momenten wat financiële uitdagingen hebben.

Het zijn allemaal gevolgen van mijn keuzes. Misschien denk je nu, ja maar ik heb niet gekozen dan denk maar eens heel diep na of het toch echt geen gevolg van een onbewuste keuze in je leven is. Als je dit namelijk echt beseft voelt het anders, dan heb je namelijk macht over je eigen leven en de keuzes.

Dat voelt gewoon echt heel anders en ook heel vrij. Dit schrijf ik nu heel makkelijk, zo is het natuurlijk niet altijd. Dit is een proces van langere tijd geweest en gaat soms nog met vallen en opstaan. Maar ik zie nu steeds makkelijker en sneller hoe ik zelf de hand ergens in heb gehad en dus ook altijd kan bijsturen als een richting of uitkomst me niet bevalt.

Ga daarom stil staan bij al je moeten en schrijf ze eens voor jezelf op om hier duidelijkheid in te krijgen. En ga eerlijk voor jezelf na waarom je dit moet, en of je het kunt veranderen in willen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 17 =