Vakantie!

Het is echt bijna zo ver. Nog maar een aantal uren en dan begint mijn vakantie. Heerlijk om zo uit te kijken naar de 3 weken dat er geen wekker zal aflopen.

Ik vind het altijd zo’n grappig fenomeen dat ik kort voor mijn vakantie ook echt zo toe ben aan vakantie. Het is een echt psychologisch spelletje met jezelf. Ik weet namelijk ook heel zeker dat als ik geen vakantie zou hebben ik er ook echt niet aan toe zou zijn. Dan kan ik zonder problemen door. Natuurlijk denk ik dan wel een keer dat ik ook wel vakantie zou willen hebben, als ik zie dat iedereen om me heen vakantie heeft, maar ik zit er niet doorheen.

Mindset is in zo veel dingen erg belangrijk. En als je dit door ziet kun je jouw mindset veranderen en wordt het leven misschien wel een stuk leuker en makkelijker. In mijn geval ben ik over het algemeen erg streng voor mezelf maar ben ook lang iemand geweest die er niet helemaal voor durfde te gaan. Hoe vaak ik niet ‘ziek’ werd of last van mijn rug kreeg om dan spannende dingen af te kunnen zeggen! Dat was dan echt mijn onbewuste manier om iets niet te hoeven aangaan.

De laatste maanden ben ik hierin enorm veranderd. Afzeggen is niet zo maar een optie. Nu ook, door overbelasting heb ik al weer een week last van mijn onderrug en rechterbil/been. Vorig jaar zou ik dan al mijn massage afspraken hebben afgezegd, dat is nu geen optie meer voor me. Het grappige is dat ik zelfs nog een tandje bij heb geschakeld in de vorm van extra massages. Dit gaat niet ten koste van mezelf, al is masseren terwijl ik zelf pijn heb niet heel fijn maar ik weet zeker dat de mensen die ik het niet verteld heb het ook niet in de gaten hebben gehad. Die hebben zelf gewoon genoten van een hele fijne ontspannende massage. En zelf groei ik hier enorm van door het besef hoe ik veranderd ben. Ik let echt wel goed op of dat ik geen grens overga maar dat is nu echt niet het geval. Ik zorg goed voor mezelf, ga naar de fysiotherapeut en masseur, dit is gewoon nog even een kwestie van tijd en dan masseer ik gewoon weer heerlijk zonder pijn.

Mindset kun je dus veranderen. En dit is een heel proces, wat in mijn ogen begint met bewustwording. Je moet eerst beseffen waar je grootste pijn en dus ook je grootste verandering gaat zitten. Soms denk je dat het een ding is maar blijkt het uiteindelijk een heel ander ding te zijn. Dit is makkelijker uit te leggen met een voorbeeld. Toen ik begon met verandering op het stukje afzeggen wist ik niet dat dit het onderwerp was. Mijn gedachte was dat ik het stuk voor mezelf kiezen ging aanpakken. En dat was ook zo, het stukje afzeggen was een heel mooi bijkomend gevolg. Als je begint op deze weg komen er misschien wel vaker van dit soort kadootjes bij. Dingen waarvan je achteraf beseft dat je daar ook in veranderd bent en hoe blij je daar mee bent.

Het is in mijn ogen echt heel mooi om deze weg van bewustwording te bewandelen. Stap voor stap zie je hoe je groeit en veranderd. En stap voor stap wordt je meer en meer de persoon die je bedoelt bent om te zijn. Ik zie mezelf ten positieve veranderen en ben dankbaar voor alles lessen die ik in mijn leven tegenkom, al zitten zo soms in een erg lelijke verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 9 =