September vitaliteitsmaand

Gepost door Karin van Ulft op 07-09-2018

Misschien heb je het al gezien, ik heb september tot vitaliteitsmaand uitgeroepen. Het is op 25 september nl vitaliteitsdag en ik vind 1 dag voor dit onderwerp veel te weinig. Dit is ook een onderwerp wat dicht bij mijn hart ligt. Ik weet zo goed wat het is om je niet fit en vitaal te voelen.

Als 20er was ik depressief en moe. Als 30er kwam hier een chronische darmziekte bij en nu als 40er voel ik me fitter dan ik me ooit gevoeld heb.

Omdat ik weet dat je door kleine dingen te veranderen je fitter en vitaler kunt gaan voelen wil ik jou hiermee helpen. Daarom ben ik ook met mijn praktijk gestart waarin ik deze missie steeds meer uitdraag. Je hoeft je niet te laten tegenhouden door je eigen lichaam of vitaliteit. Je kunt nog steeds zo veel doen ook als je een beperking hebt op wat voor gebied dan ook.

Depressief ben ik al jaren niet meer en wat mijn darmziekte betreft ben ik ook al weer jaren klachten en medicijn vrij. Maar ik heb wel mijn balans te bewaren. Als ik dit vergeet merk ik dit vaak in de vorm van vermoeidheid. Ook nu op dit moment is het weer het geval. Door mezelf een klein beetje te vergeten heb ik tijdelijk meer vermoeidheidsklachten, dit komt helemaal goed, ik heb alle vertrouwen. Door de jaren heen heb ik een goede verstandhouding met mijn lichaam opgebouwd en snap ik heel goed waar ik op mag letten. Maar omdat ik ook maar een mens ben vergeet ik dit soms. Omdat het leven druk is, omdat ik met zulke leuke dingen bezig ben of omdat er in mijn omgeving iets gebeurt wat om mijn aandacht vraagt. 

Omdat ik zo goed voel wat ik nodig heb, kan ik hier dan ook heel snel op reageren. Ik zie de signalen van mijn lichaam als de rode lampjes op het dashboard van je auto. Je hebt lampjes waarbij je meteen aan de kant moet gaan staan en je hebt lampjes die zeggen dat je voor onderhoud naar de garage moet. Jaren geleden reageerde ik pas als ik met pech langs de weg stond. Later leerde ik te reageren op de rode lampjes die met langs de weg zetten. Nu ben ik zo ver dat ik reageer op het eerste waarschuwingslampje om voor onderhoud naar de garage te gaan. In mijn geval is dat dan meestal dat ik meer rust mag nemen, weer beter op mijn voeding mag letten (ik blijf een lekkerbek) en dat ik meer voor mezelf mag zorgen ipv voor een ander.

Als ik dit doe dan heb ik alles binnen de kortste keren weer op de rit en ga ik weer fluitend door het leven. En met alles wat ik leer kan en mag ik een ander weer helpen. Zo ook deze maand met dit thema. Als ik hiermee 1 iemand kan helpen ben ik een gelukkig mens. Zelf ben ik ook steeds mensen in mijn leven tegengekomen die me verder konden helpen. Die me leerde hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. Naar welke signalen ik heb te luisteren en wat ik dan het beste kan doen. En deze kennis en ervaring wil ik doorgeven. 

Daarom dit thema 1 maand lang. Regelmatig post ik hierover op social media zoals Facebook en instagram maar ook vertel ik hierover in mijn Podcast. Heb jij behoefte aan meer informatie of wil je een persoonlijk gesprek over dit onderwerp dan kan dat natuurlijk ook altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =