Echt eerlijk zijn naar jezelf?

Gepost door Karin van Ulft op 26-10-2018

Ben jij echt eerlijk naar jezelf? 
Doe jij wat goed voor jou is?
Volg jij je hart?

Belangrijke vragen. En ik hoef niet te weten wat je antwoord is (je mag het natuurlijk wel met me delen) dit mag je helemaal voor jezelf houden. Het is wel belangrijk voor jezelf om hier antwoord op te geven.

Ik ben sinds vorig jaar november bezig met een proces van echt eerlijk naar mezelf zijn en voor mezelf opkomen. En dat is met momenten nog heel spannend. Zo is het nu nog even heel spannend voor me of ik ga delen wat er toe gebeurt is of hou ik dit voor mezelf. En dan vooral waarom hou ik het voor mezelf? Om dat het niet gedeeld hoeft te worden of omdat ik bang ben voor de gevolgen?
Je ziet ik heb nog wat dingen voor mezelf uit te werken. 

Gelukkig kun je op ieder moment besluiten om iets anders te gaan doen. Dat is ook mijn gouden tip van deze blog. Ben niet bang dat je iets niet meer kunt veranderen, je kunt op ieder moment in je leven veranderen. En dan kan ik je aanraden om dat met kleine stapjes te doen. Je zult je hele leven door blijven ontwikkelen, het ene moment meer dan het andere. En dan komen er dingen op je pad of je kunt een nieuw laagje in jezelf aanboren waarvan je niet wist dat het in je zat. 

Ik ben er van overtuigd dat er op je pad komt waar je klaar voor bent. De dingen die zich aan je openbaren zullen dat doen omdat jij de tools hebt om het te handelen. Je bent sterk genoeg voor dit proces. Dat wil trouwens niet zeggen dat het makkelijk is, absoluut niet. Maar heb wel het vertrouwen dat het wel oke is en dat jij dit kunt.

Zo ook met eerlijk zijn naar jezelf, ik denk dat hier ook laagjes in zitten. Laagjes met de echte jij waar jij op dat moment klaar voor bent. Soms zul je schrikken maar ben dan maar mild voor jezelf. Besef dat iedereen mooie en minder mooie kanten heeft. Die mooie kanten laten we tegenwoordig met z’n allen heel graag zien aan de buitenwereld maar het gevolg is dat alles mooi en goed moet zijn. Wat is er gebeurt met de minder mooie kanten van de mensheid? Die kanten die we graag negeren, de wasmand die uitpuilt, wallen onder je ogen van het slechte slapen, doe de kastdeur niet open want dan zie je wat voor zooi er achter ligt, alleen poetsen waar iemand komt enz?

Gelukkig zie ik steeds vaker op social media een bericht wat juist hierover gaat. Dat steeds meer mensen weer behoefte aan echtheid krijgen. Dat we samen weer mogen laten zien wie we echt zijn. Maar het gekke is ook al sta ik achter deze beweging, ook ik merk dat de behoefte om een leuke frisse foto te posten groot is. Ik zal meestal niet met een filter werken maar maar wel meerdere foto’s voordat ik vind dat ik er fris genoeg op sta. Want als ik als Welzijnscoach niet fris op een foto sta wat denken mensen dat van me? Ik wil hier echt mee ophouden en gewoon laten zien wie ik echt ben van dag tot dat. Daarom bij deze blog een foto reeks van foto’s genomen vanaf vorige week donderdag toen ik deze blog geschreven heb.

Spannend om te doen, maar het voelt ook heel goed en echt om te doen. Achteraf gezien is het me niet gelukt om iedere dag een foto te maken. Dat komt omdat ik best fysieke uitdagingen heb gehad afgelopen week. Door een reactie op Lijmresten verwijderaar ben ik een paar dagen erg benauwd geweest. Hierdoor verdween dit alles even naar de achtergrond en was gewoon ZIJN het belangrijkste. Hierin heb ik wel weer een aantal mooie lessen kunnen halen voor mezelf en zie ik waar nog werk te doen is. Maar vooral dan in het oefenen met ZIJN, niet hard werken, niet van alles krampachtig doen maar gewoon ZIJN in het moment. 

Bedankt voor het lezen van mijn blog, en als je vragen hebt na aanleiding van deze of een andere blog laat het me weten. Of als je eens over jou verhaal met me van gedachten wil wisselen dan kan dat natuurlijk ook altijd maak dan een afspraak of laat een reactie achter op het contactformulier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + negentien =