Contact met de herfsttijd.

Gepost door Karin van Ulft op 12-10-2018

Maak jij al contact met de herfsttijd? Voel jij al waar je lichaam behoefte aan heeft? Snap jij de signalen van je lichaam? En besef jij hoe belangrijk het is om de signalen van je lichaam niet te negeren? 

Ik vergelijk de signalen van je lichaam vaak met de dashboard lichtjes in een auto. Als je een auto hebt dan weet je dat de lampjes op het dashboard je helpen en waarschuwen. Als er iets gaat branden kijk je in het boekje of ga je naar de garage. Je rijd er niet mee door. Want dan weet je dat je op een gegeven moment met stukken langs de weg zult staan. En de meeste van ons geven de auto ook regelmatig een kleine en grote beurt, dus onderhoud.

Ons lichaam is hetzelfde, en heeft ook van deze lampjes alleen herkennen wij ze niet. Onze lichaamslampjes zijn er in de vorm van moe, irritatie, hoofdpijn, ongemak, onrust. Dit zijn de eerste waarschuwingen van ons lichaam dat er iets niet helemaal goed gaat. En als je deze negeert dan gaat je lichaam en/of geest harder waarschuwen in de vorm van ziek worden, ontsteking, uitputting, overprikkeldheid of andere kwalen die behoorlijk irritant kunnen zijn. Ons lichaam wil ons alleen maar helpen met deze signalen. Helpen om goed onderhoud te plegen aan je lichaam. Voor de een zal er vaker onderhoud gepleegd moeten worden dan voor een ander. En zie dat onderhoud als slaap, goede voeding, in- en ontspanning en nog veel meer.

In deze tijd van wisseling van seizoenen is het belangrijk dat je beseft dat je nu waarschijnlijk iets anders nodig hebt dan afgelopen lente en zomer. De herfst is een mooie tijd van het jaar, kijk maar naar hoe de natuur het doet. De blaadjes kleuren en laten los, alles komt tot rust en keer naar binnen. Zo is het ook voor ons lichaam alleen door hoe wij nu leven staan we steeds verder van de natuur af. We voelen niet meer goed wat we echt nodig hebben. En vaak negeren we de signalen die ons lichaam geeft ook nog eens. Dus als jij voelt dat je meer moe bent de laatste tijd, of gewoon zin hebt om binnen te zijn, tot rust te komen. Geef daar dan maar gewoon lekker aan toe. Kruip op de bank, geniet met een lekker verwarmend kopje kruidenthee van de warmte en rust die het je geeft. Maar echt contact met je lichaam en ben dankbaar dat je lichaam je helpt om goed voor jezelf te zorgen. Leer de signalen van je lichaam herkennen en jullie gaan samen een mooi en lang leven tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =