Bewust bezig met bewustwording!

Bewustwording, wat is dat eigenlijk?
Als ik het online opzoek krijg ik de volgende uitleg:

be·wust·wor·ding (dev)    1  het inzicht krijgen in een situatie

Dat is een duidelijke en eenvoudige omschrijving voor iets wat niet zo eenvoudig is. Ik ben al een hele tijd bezig met bewustwording hierdoor is mijn leven en vooral mijn levenskwaliteit enorm veranderd en verbeterd. Waar ik eerst onbewust door het leven ging, ongelukkig, overgewicht, ziek en laag in energie. Voel ik me nu sterk, gezond, zelfverzekerd en heb mijn eigen praktijk. Daarom sta ik nu regelmatig stil bij waar ik mee bezig ben en wat ik eventueel wil veranderen voor mezelf. En dit doe ik ook alleen maar omdat ik dit zelf wil. Bewustwording is voor mij een proces waarbij je zelf in stapt, en als je op deze trein bent gestapt kan het soms heel hard gaan. 

Maar soms ben ik er ook wel even klaar mee, dat komt omdat ik nog al een perfectionist ben. Hierdoor vind ik het moeilijker om los te laten en even tot rust te komen. Mijn bedrijf speelt altijd door mijn hoofd, steeds ben ik op zoek naar mogelijkheden en dingen die ik kan doen ter groei en verandering. Hierbij kijk ik te veel naar wat er om me heen gebeurt en laat me daar soms te veel door beïnvloeden.
Wat ik daarbij vaak oversla is het verandering ook tijd nodig heeft. De laatste tijd lukt het me steeds beter om eens een moment of middag ‘vrij’ te nemen en lekker dingen voor mezelf te doen. Dan ga ik lezen of lekker de stad in, even niets moeten van mezelf. Dit is ook een proces van langere tijd geweest. Doorkrijgen (bewust worden) dat ik dat doe, me er aan storen en dan stap voor stap het anders gaan doen. En vooral het voor mezelf gaan en blijven doen. Ik hoef niet te kijken naar hoe een ander het doet want ik ben die ander niet!

Als je het zo lees zie je dat bewustwording belangrijk is voor groei en verandering. In mijn ogen, en voor mij werkt het echt zo, begin ik met bewustwording van een situatie of probleem. En als ik het eenmaal zie dan kan ik niet anders dan veranderen. Niets of niemand houd me dan meer tegen. Wel is het fijn om dit soms samen te doen. Om even te praten waar je tegenaan loopt om die stok achter de deur te krijgen of om te horen dat je wel al heel goed op weg bent. Om dit proces te vergemakkelijken voor je heb ik op facebook een groep opgericht om het hier met gelijkgestemde over te kunnen hebben. De link naar deze groep vind je  hier  voel je van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. En vind je facebook niets of zo’n groep niet fijn, dan nodig ik je uit om een keer met me te komen thee drinken. Maak een vrijblijvende afspraak via deze link 

Wie weet waar we samen nog gaan komen als jij er klaar voor bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =