Waar heb jij behoefte aan?

Stel jij jezelf wel eens deze vraag?
Waar heb jij behoefte aan?
Sta je hier wel eens bij stil?
En wat is het antwoord dan?

 

Hoe makkelijk is het om met de waan van de dag mee in de sleur te gaan. Dag in, dag uit en dan in het weekend te beseffen, shit het is alweer bijna maandag, dan moet ik weer……

Dat is toch geen leven! Gek dat het aantal mensen met een burnout steeds groter wordt. We leven niet bewust, staan niet stil bij de vraag waar wordt ik echt gelukkig van. Wat heb ik nodig in dit leven. En leven volgens wat hoort, wat je hoort te doen, en wat je allemaal moet. Maar weet je wat jij als volwassenen heb in je leven is door jou gecreëerd. Jij hebt bepaalde keuzes gemaakt waardoor jij dit leven nu zo hebt.

Dit klinkt misschien hard, zo bedoel ik het niet, het is vooral een reminder dat jij dus ook kunt zorgen dat je leven gaat veranderen. Moet je hard werken voor de nieuwe auto en hoge hypotheek, besef dan dat dit een keuze is. Je kunt ook een minder dure auto kopen en je huis verkopen en kleiner gaan wonen. Zo kun je naar alles kijken in je leven waar je niet blij mee bent en met kleine aanpassingen je leven gaan veranderen.

Het moment dat ik dit besefte heeft me zo veel vrijheid en rust gegeven! Kun je dit voorstellen, ik heb de keuze hoe ik wil leven en kan iedere dag dingen doen om mijn situatie te veranderen als ik niet blij ben met wat ik nu heb. En dit alles begint voor mij met de titel van deze blog. Waar heb je behoefte aan? Vaak leven we in een sleur en hebben we geen contact meer met wat echt belangrijk voor ons is. Als jij gaat leren voelen waar jij behoefte aan hebt, kun je met kleine stappen dit gaan regelen voor jezelf. 

Neem eens iedere dag 1 pauze, even tot rust komen, even ademen en verder niets. Ga eens voelen wat er echt te voelen is in je systeem. Leer contact maken met jouw lichaam en wat het echt nodig heeft. Ga met kleine stappen richting jouw droomleven en geniet van het proces. En geniet van het besef dat jij het in de hand hebt. Jij hebt de controle en het voor het zeggen.

Hoe fijn voelt dat?

 

Heb jij na aanleiding van mijn blog behoefte om het over jou leven te hebben? Of wil je leren echt contact te maken met jouw lichaam en zo voelen waar jij behoefte aan hebt?
Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek off-line of online.

Bedankt voor je aandacht en een hele fijne toekomst gewenst.

Liefs Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 13 =