To blog or not to blog, that’s the question!

Al een hele tijd merk ik dat het me weer bezig houd. Bloggen maar waarover dan. En zit er wel iemand op te wachten. Om dan vervolgens te denken, wacht even, ik ben begonnen met bloggen voor mezelf. Omdat ik iets wilde delen, omdat ik ontdekte dat ik dit toch wel leuk vond om te doen.

Cirkeltje in mijn hoofd

Dus dat cirkeltje zit al weer een tijdje in mijn hoofd. En ik heb genoeg te delen maar durf ik het wel? Want wat ik het liefste wil gaan delen is heel persoonlijk en heeft met mijn eigen ervaringen te maken. Het heeft te maken met de meest zwarte en moeilijke periode in mijn leven maar die ik heel goed ben doorgekomen. Het heeft te maken met waarom ik als welzijnscoach aan de slag ben gegaan.

Daar sta ik vaak niet meer bij stil, dat het misschien bijzonder is wat ik gedaan heb. Als ik het ooit vertel besef ik vaak wel weer ik kan hier een ander ook mee helpen. Toen ik er midden in zat dacht ik dat ik de enige was. Inmiddels weet ik dat er heel veel mensen met deze dingen worstelen en wil ik de komende tijd met jullie gaan delen wat mijn weg is geweest en dat je lichaam en geest veel sterker is dan je misschien denkt.

Luisteren naar je lichaam

Misschien heb ik inmiddels je nieuwsgierigheid gewekt of misschien weet je al lang waar ik het over heb. Ik wil de komende tijd gaan bloggen over mijn zoektocht hoe om te gaan HSP, depressie en leren luisteren naar je lichaam.

Ik zal hier nog kort delen waar ik vandaan kom en dan rond ik af voor deze keer. Begin 20 was ik (nu ongeveer 20 jaar geleden) toen ik depressief werd. Als ik terug kijk naar mijn jeugd ben ik zolang als ik me kan herinneren hier tegen aan het vechten geweest. Ik voelde me anders, had een binnenkant die leeg en verdrietig was maar liet een lachende buitenkant zien. Later ontdekte ik dat ik HSP’er ben en dat dit mede de oorzaak van mijn depressie was. Door de jaren heen heb ik een enorme zoektocht ondernomen om me beter te voelen op alle gebied, want naast mijn depressie had ik ook nog een lichaam wat aan alle kanten rammelde en kraakte (astma, allergieën, spastische darm, colitis ulcerosa).

Maar hierover mee een volgende keer, ik ga hier geen beloftes meer doen over wanneer de volgende blog online komt, want ik wil schrijven over dit onderwerp als ik er klaar voor ben.

Herken jij jezelf in dit verhaal en denk je dat ik je kan helpen? Mijn deur staat altijd voor je open, ik help heel graag mensen die willen veranderen en groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 4 =