Ik mis het geven van mijn massages.

In deze weken rust heb ik meer gedaan op het gebied van social media. Dus meer op instagram, twitter en facebook gezeten. Vanmorgen had ik op eens het besef dat het gevaar van deze social media is dat je geen echt contact met mensen meer hebt.

Het lijkt ook niet nodig omdat we toch alles van elkaar kunnen volgen. Maar echt contact en dan nog het liefst elkaar aanraken is zo belangrijk.

Ik merk dit zelf dat ik me beter voel als ik echt contact heb.

Tijdens het geven van massages merk ik ook hoe belangrijk dit lichamelijke contact is. Alleen al omdat ik mijn handen op iemand zijn voeten leg kan deze persoon zich gaan ontspannen en uit het hoofd komen. Het is dankbaar om deze reactie na een massage te horen.

Voor mij is het tijdens de massage ook altijd heel belangrijk om uit mijn hoofd, uit mijn denken te blijven. Dit lukt natuurlijk de ene keer beter en makkelijker dan de andere keer.

Soms ben ik onzeker en erg aan het denken of het wel fijn is wat ik doe. Gelukkig heb ik dat steeds minder. Nu masseer ik al ruim twee weken niet en ik mis het. Ik mis het zien van mensen (ik krijg wel bezoek, maar dat is toch anders) en het geven van de massage.

Ik mis het voelen hoe een lichaam zich over kan geven aan mijn handen en mijn zorg en hoe iemand na een massage met een gelukzalige glimlach me aan kan kijken.

Die ontspanning die ik dan bij iemand te weeg heb gebracht voel ik zelf ook. Het is ongelofelijk hoe fijn het geven van een massage is voor mezelf. Het is een meditatie en rust moment.

Ook als ik mijn ruimte in orde aan het maken ben voor de massage geniet ik al. Kaarsjes aan, een lekker geurtje, temperatuur aangenaam en dan ben je van harte welkom.Gun jezelf ook eens een heerlijke massage en ervaar wat dit voor jou kan betekenen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + zes =